هیچکس به اندازه بالشتم تنهاییم را درک نکرد...هیچکس .....حتی خدا خدايا بين من و گناه سيم خاردار بكش و اين فاصله را مين گذاري كن
تاريخ : یک شنبه 24 دی 1391برچسب:, | 18:20 | نویسنده : ف - م |

 

فرهاد و هوشنگ هر دو بیمار یک آسایشگاه روانى بودند. یکروز همینطور که در کنار استخر قدم مى زدند فرهاد ناگهان خود را به قسمت عمیق استخر انداخت و به زیر آب فرو رفت.

هوشنگ فوراً به داخل استخر پرید و خود را در کف استخر به فرهاد رساند و او را از آب بیرون کشید.

وقتى دکتر آسایشگاه از این اقدام قهرمانانه هوشنگ آگاه شد، تصمیم گرفت که او را از آسایشگاه مرخص کند.

هوشنگ را صدا زد و به او گفت: من یک خبر خوب و یک خبر بد برایت دارم. خبر خوب این است که مى توانى از آسایشگاه بیرون بروى، زیرا با پریدن در استخر و نجات دادن جان یک بیمار دیگر، قابلیت عقلانى خود را براى واکنش نشان دادن به بحرانها نشان دادى و من به این نتیجه رسیدم که این عمل تو نشانه وجود اراده و تصمیم در توست.

و اما خبر بد...

این که بیمارى که تو از غرق شدن نجاتش دادى بلافاصله بعد از این که از استخر بیرون آمد خود را با کمر بند حوله حمامش دار زده است و متاسفانه وقتى که ما خبر شدیم او مرده بود.

هوشنگ که به دقت به صحبتهاى دکتر گوش مى کرد گفت: او خودش را دار نزد. من آویزونش کردم تا خشک بشه...

.....................

حالا من کى مى تونم برم خونه‌مون ؟



تاريخ : یک شنبه 24 دی 1391برچسب:, | 18:17 | نویسنده : ف - م |

ماه ربیع‌الاول سومین ماه از ماه‌های قمری و از ماه‌های فرخنده و بسیار پربرکت و پرخاطره‌ای است.  

 

ماه ربیع‌الاول آمیخته با خاطره غم‌انگیزی چون شهادت امام حسن عسکری(ع) و مطابق روایت معروف، ماه میلاد مبارک پیامبر گرامی اسلام(ص) و حضرت صادق(ع)، هجرت پیامبر اکرم(ص) از مکه به مدینه، آغاز امامت پربرکت حضرت بقیة اللّه(عج) و ماه رخداد واقعه عظیم «لیلة‌المبیت» است.

در شرح رخدادهای مختلف واقع شده در ماه ربیع‌الاول می‌خوانیم:

شب اول ربیع‌الاول

این شب به نام «لیلة‌المبیت» مزین است، در این شب یک حادثه مهم تاریخی واقع شده است؛ در سال سیزدهم بعثت، رسول خدا(ص) از مکه به قصد هجرت به سوی مدینه، از شهر خارج شد و در «غار ثور» پنهان گردید و امیرمؤمنان حضرت علی(ع) برای اغفال دشمنان، فداکارانه در بستر آن حضرت خوابید و مشرکان قریش که خانه رسول خدا(ص) را محاصره کرده بودند، به گمان آن که ایشان در بستر آرمیده است، تا صبح منتظر ماندند و چون صبحگاهان با شمشیرهای برهنه به منزل آن حضرت هجوم بردند تا رسول اللّه(ص) را بکشند، حضرت علی (ع) را دیدند که از آن بستر برخاست، بدین ترتیب، پیامبر گرامی اسلام(ص) در فرصتی مناسب خود را از چنگال مشرکان قریش نجات داد و امام علی(ع) نیز با این فداکاری، عشق، علاقه و برادری خود را نسبت به ایشان نشان داد؛ این در حالی بود که هر زمان ممکن بود کسی را که در آن بستر خوابیده بود به قتل برسانند.

بنابراین آیه شریفه «وَ مِنَ النّاسِ مَنْ یشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللّهِ وَ اللّهُ رَئُوفٌ بِالْعِبادِ; (سوره بقره، آیه 207) بعضی از مردمِ (با ایمان و فداکار) جان خود را در برابر خشنودی خدا می‌فروشند؛ و خداوند نسبت به بندگان مهربان است» در حق امیرالمومنین (ع) نازل شد.

سال هجرت رسول خدا (ص) مبدأ تاریخ مسلمانان است و تحولی عظیم در جهان اسلام روی داد.

روز هشتم ربیع‌الاول

در روز هشتم این ماه در سال 206 هجری قمری، شهادت امام حسن عسکری(ع) طبق روایتی واقع شده است و از همان روز، امامت حضرت صاحب الزمان، حجت بن الحسن عجل الله تعالی فرجه الشریف آغاز گردید.

روز دهم ربیع‌الاول

روز ازدواج رسول خدا (ص) با حضرت خدیجه کبری(ع) است به همین مناسبت روزه این روز به عنوان شکرگزاری مستحب شمرده شده است.

روز دوازدهم ربیع‌الاول

این روز مطابق نظر مرحوم شیخ کلینی و مسعودی و همچنین مشهور میان اهل سنت، روز ولادت با سعادت نبی مکرم اسلام حضرت محمد (ص) است.

همچنین در این روز، رسول خدا (ص) بعد از 12 روز که مسیر راه میان مکه و مدینه را پیمودند وارد مدینه شدند و نیز روز انقراض دولت بنی مروان در سال 132 هجری قمری است.

روز چهاردهم ربیع‌الاول

در سال 64 هجری قمری در چنین روزی، یزید بن معاویه به هلاکت رسید.

وی پس از سه سال و 9 ماه خلافت که همراه با جنایات عظیمی بود - که مهمترین آن واقعه کربلا و شهادت حضرت ابی عبداللّه الحسین (ع) و یارانشان است - در سن سی و هفت سالگی در منطقه «حوران» زندگیش به پایان رسید؛ جنازه‌اش را در دمشق دفن کردند، ولی اکنون اثری از آن نیست.

شب هفدهم ربیع‌الاول

طبق روایات مشهور شیعه، شب ولادت حضرت خاتم الانبیاء رسول معظم اسلام (ص) است و شب بسیار مبارکی است.

همچنین یکسال قبل از هجرت رسول خدا (ص)، در چنین شبی معراج آن حضرت صورت گرفت.

روز هفدهم ربیع‌الاول

همان‌گونه که گفتیم مشهور میان علمای امامیه آن است که روز هفدهم ربیع‌الاول، روز ولادت با سعادت رسول خدا حضرت محمد بن عبداللّه (ص) است و معروف آن است که ولادتشان در مکه معظمه، واقع شده است و زمان ولادت آن حضرت هنگام طلوع فجر، روز جمعه، سال عام‌الفیل بوده است. (عام‌الفیل سالی است که ابرهه با لشکرش که بر فیل سوار بودند به قصد تخریب کعبه آمد، ولی همگی نابود شدند و پیامبر مکرم اسلام در همان سالی به دنیا آمدند که این رخداد به وقوع پیوست).

همچنین در چنین روزی در سال 83 هجری قمری، ولادت امام صادق (ع) واقع شده است و از این جهت نیز بر اهمیت این روز افزوده شده است.

 

اعمال ماه ربیع‌الاول

اعمال مشترک اول هر ماه:

دعای هنگاه رویت هلال، خواندن سوره حمد، نماز اول ماه و روزه گرفتن، اعمال مشترک اول هر ماه قمری هستند که می‌توانید برای مشاهده شرح و کیفیت انجام آنها به نشانی اینترنتی زیر مراجعه کنید:

 

روز اول ربیع الاول

علما گفته اند مستحب است، به شکرانه هجرت موفقیت آمیز رسول خدا (ص) این روز را روزه بگیرند و صدقه و انفاق و احسان کنند و همچنین زیارت آن بزرگوار، در این روز مناسب است.

مرحوم «سید بن طاووس»، دعایی را برای این روز در کتاب اقبال نقل کرده است.

روز دوازدهم ربیع الاول

در این روز خواندن دو رکعت نماز مستحب است که در رکعت اول بعد از خواندن سوره حمد، سه مرتبه سوره «قل یا ایها الکافرون»(سوره کافرون) و در رکعت دوم بعد از حمد، سه مرتبه سوره «قل هو الله احد»(سوره توحید) خوانده می‌شود.

روز هفدهم ربیع‌الاول

همان گونه که قبلا گفته شد این روز مطابق نظر مشهور علمای امامیه، روز ولادت رسول خدا (ص) و همچنین میلاد امام صادق (ع) است و روزی است بسیار مبارک که دارای اعمالی است:

1) غسل؛ به نیت روز هفدهم ربیع الاول.

2) روزه؛ که برای آن فضیلت بسیاری نقل شده است، از جمله در روایاتی از ائمه معصومین(علیهم السلام)آمده است: کسی که این روز را روزه بدارد، خداوند برای او ثواب روزه یکسال را مقرر می فرماید.

3) دادن صدقه، احسان نمودن و خوشحال کردن مؤمنان و به زیارت مشاهد مشرفه رفتن (اماکن زیارتی).

4) زیارت رسول خدا (ص) از دور و نزدیک; در روایتی از آن حضرت آمده است: هر کس بعد از وفات من، قبرم را زیارت کند مانند کسی است که به هنگام حیاتم به سوی من هجرت کرده باشد، اگر نمی توانید مرا از نزدیک زیارت کنید، از همان راه دور به سوی من سلام بفرستید (که به من می رسد).

5) زیارت امیر مؤمنان، حضرت علی (ع) نیز در این روز مستحب است با همان زیارتی که امام صادق (ع) در چنین روزی کنار ضریح شریف آن حضرت (ع) ایشان را زیارت کردند.

6) تکریم، تعظیم و بزرگداشت این روز بسیار بجا است، مرحوم «سید بن طاووس»، در کتاب اقبال، در تکریم و تعظیم این روز به خاطر ولادت شخص اول عالم امکان و سرور همه ممکنات حضرت نبی اکرم (ص) سفارش بسیار کرده است. بنابراین، سزاوار است مسلمانان با برپایی جشن ها و تشکیل جلسات، هرچه بیشتر با شخصیت نبی مکرم اسلام (ص)، سیره و تاریخ زندگی ایشان آشنا شوند و از آن، برای ساختن جامعه‌ای اسلامی و محمدی بهره کامل گیرند.

منابع:

مفاتیح نوین، آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی و همکاران، نوبت و سال چاپ: بیست و دوم 1389، ناشر: انتشارات امام علی بن ابی طالب(ع).

پایگاه اینترنتی آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی.


 



تاريخ : یک شنبه 24 دی 1391برچسب:, | 17:17 | نویسنده : ف - م |

عیسی مسيح(ع)، انجیل برنابا و همراهی ایشان با حضرت مهدی(عج)

در انجیل برنابا به نقل از حضرت مسیح(ع) آمده: نام مسیا عجیب است، زیرا که خدا وقتی روان او را آفرید، برای او نامی انتخاب کرد. خدا فرمود: صبر کن ای محمّد! ...

 



ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 9 دی 1391برچسب:, | 10:8 | نویسنده : ف - م |


ماه صفر؛ ماه حزن اهل بيت

 

وقايع:

اول ماه صفر: آغاز جنگ صفين، مطابق نقل مورخان در سال 37 هجري است. مدت اين جنگ 110 روز بوده است. همچنين در اين روز در سال 61 هجري سرِ مبارك حضرت سيدالشهداء عليه السلام را همراه كاروان اهل بيت عليهم السلام وارد شهر شام كردند.
دوم ماه صفر: روز شهادت زيد بن علي بن الحسين است كه پس از قيام بر ضدّ بني اميه در سال 120 هجري رخ داد.
هفتم ماه صفر: ولادت امام موسي كاظم عليه السلام در سال 128 در منطقه ابواء( محلي ميان مكه و مدينه) واقع شده است.
بيستم ماه صفر: روز اربعين امام حسين عليه السلام است. بنا بر نقلي در اين روز جابر بن عبدا... انصاري براي زيارت امام حسين به كربلا آمد.
بيست و هشتم ماه صفر: در چنين روزي، در سال 11 هجري، رسول گرامي اسلام صلي ا... عليه و آله وفات يافت.
روز آخر ماه صفر: شهادت امام رضا عليه السلام در سال 203 هجري در سن 55 سالگي توسط مامون مي باشد.
 
اعمال ماه صفر:
*سيد بن طاووس نقل كرده است: در روز سوم ماه صفر، دو ركعت نماز بخوان كه در ركعت اول سوره حمد و سوره فتح و در ركعت دوم سوره حمد و سوره توحيد قرائت شود و پس از سلام نماز، صد بار صلوات بفرست و صد بار آل ابي سفيان را لعنت كن و صد مرتبه استغفار نما و آنگاه حاجت خويش را از خداوند بخواه.
*در روز اربعين زيارت امام حسين عليه السلام مستحب است و مورد تاكيد قرار گرفته. در روايتي كه شيخ طوسي از امام حسن عسگري عليه السلام نقل كرده، چنين آمده است: نشانه هاي مومن 5 چيز است: به جاي آوردن 51 ركعت نماز( 17 ركعت نماز واجب و 34 ركعت نافله) و زيارت اربعين و انگشتر را بر دست راست نهادن و پيشاني را به هنگام سجده بر خاك گزاردن و بسم ا... الرحمن الرحيم را در نماز بلند گفتن.
---------------------------------
 
*منبع: مفاتيح نوين، ناصر مكارم شيرازي، انتشارات امام علي(ع)، 1388.


 



تاريخ : شنبه 25 آذر 1391برچسب:, | 16:53 | نویسنده : ف - م |

-تاریخچه و فلسفه شب یلدا

-حافظ در شب یلدا

-پبشینهٔ جشن

جشن یلدا در ایران امروز

یلدای ایرانی، شبی که خورشید از نو زاده می‌شود



ادامه مطلب
تاريخ : سه شنبه 21 آذر 1391برچسب:, | 17:31 | نویسنده : ف - م |

ضد عیب‌جوئی، عیب‌پوشی است که بزرگترین شاخه‌ای از خیرخواهی است و در فضیلت و شرافت پرده‌پوشی همین بس است که یکی از صفات آفریدگار

جهان «ستّار» است.
پیامبر خدا(ص) درباره پاداش کسی که رسوایی مؤمنی را بپوشاند، فرمودند: "هر کس رسوایی مؤمنی را بپوشاند، چنان است که دختر زنده به گوری را از گورش نجات دهد1".
ایشان درباره این‌که عیب‌پوشی چه بهره اخروی دارد؟ می‌فرمایند: "هر که از برادر خود گناهی بداند و آن را بپوشاند، خداوند در روز قیامت گناهان او را بپوشاند2".
امام باقر(ع) نیز به این سوال پاسخ دادند که عیب پوشی مؤمن برای مؤمن تا چه اندازه است؟ ایشان فرمودند:"مؤمن در برابر مؤمن وظیفه دارد که 70 گناه بزرگ او را بپوشاند3".
اهمیت و ارزش این عمل آنقدر بالاست که از رسول مکرم اسلام وارد شده است که: "در قیامت بنده‌ای را می‌آورند که گریزان است، خدای سبحان سوال می‌کند که چرا گریه می‌کنی؟ می‌گوید گریه می‌کنم بر آنچه از عیوب و بدی‌های من در نزد آدمیان و فرشتگان آشکار خواهد شد.
خداوند می‌فرماید: ای بنده من تو را در دنیا با کشف عیوب و اعمال ناشایست تو رسوا نکردم و حال آنکه گناه می‌کردی و می‌خندیدی! چگونه امروز تو را رسوا می‌کنم و حال آنکه معصیت نمی‌کنی و گریانی4".



تاريخ : سه شنبه 21 آذر 1391برچسب:, | 8:24 | نویسنده : ف - م |
تاريخ : سه شنبه 21 آذر 1391برچسب:, | 8:22 | نویسنده : ف - م |

برای چراغهای همسایه ات هم نور آرزو کن

بی شک حوالی ات روشنتر خواهد شد . . .

.

.

.

خاکستر سیگار :

امروز من خود را میسوزانم به خاطر تو

فردا تو خواهی سوخت به خاطر من . . .

.

.

.

روابط خوب مانند عقربه های ساعت هستند

آنها فقط گاهی اوقات همدیگر را ملاقات میکنند

اما همیشه باهم هستند



ادامه مطلب
تاريخ : دو شنبه 20 آذر 1391برچسب:, | 9:33 | نویسنده : ف - م |
از حقوق بشر اسلامی تا حقوق بشر غربی

نقض حقوق انسان ها، یکی از مصائب همیشگی بشر بوده و هست. دفاع از آن نیز همواره مدعیان راستین و دروغینی داشته است. در این میان سندی معروف به اعلامیه جهانی حقوق بشر و چند میثاق دیگر، با تعریف و تفسیر با خاستگاه اومانیستی و سکولاریستی، مانیفیست چرا ناپذیر حقوق بشر خوانده می‌شود. 

در حالی که در نگاه دینی و براساس فرموده امام علی(ع) "انسان ها از دو دسته هم کیش یا همانندی درخلقت" خارج نیستند و بی‌تردید از هر دو منظر دینی و انسانی، از حقوق واجب الاحترام برخوردار اند. که می‌توان آن ها را در اصولی مانند حق حیات، تحصیل و حق امنیت، حقوق شهروندی و نیز حقوق دینی، اخلاقی و... به عنوان بارزترین مصادیق حقوق بشری دینی دانست.
در آن‌سو، علی‌رغم میثاق ها و نهادهای متعدد حقوق بشری، شاهد بیشترین نقض حقوق بشر از جانب تدوین کنندگان غربی آن هستیم که اقلیت سرمایه دار حاکم برجهان به یمن بهره مندی از رسانه های قدرتمند و در اختیار داشتن نهادهای بین‌المللی با وجود نقض‌های مستمر و فاحش حقوق بشر، مدعی دفاع از آن نیزهستند. 

به هرحال، ماهیت و خاستگاه سیاسی و فکری مدونان اعلامیه حقوق بشر و دیگر میثاق ها، نیاز به بازخوانی مجدد دارد، تا در پرتو آن تفاوت شرایط خاستگاهی، تعریف ها و تفسیرها، مولفه ها و مبانی ارزشی، فرهنگی، سیاسی و جغرافیایی غربی، از جهات جهان شمول آن میسور گردد؛ تا بتوانیم با توجه به مبانی فلسفی و دینی خود، تعریف و قرائت همگون با مبانی و ارزش های دینی، ملی و فرهنگی جامعه خویش را سامان دهیم.
 
اینکه در قانون اساسی کشور ما (ماده3)"هيچ قانونی نمی تواند مخالف معتقدات واحکام دين مقدس اسلام باشد." و از سوی دیگر درماده(7) رعایت اعلامیه جهانی حقوق بشر و دیگر میثاق های بین المللی را پذیرفته، حاکی از حاکم بودن مطلق ارزشهای دینی و فرهنگی بومی ما برهر قانون و میثاقی است و تا جایی که به نقض این ارزش ها منجر نگردد، حقوق مذکور در اعلامیه و سایر اسناد پذیرفته شده محترم شمرده می‌شود. براین اساس دین منبع حقوق بشر در اسلام است و تعالیم دینی و متون فقهی و تقنینی ما مثبت این معناست. 

متاسفانه، قدرتها ومکتب هایی که عناد با دین دارند، تلاش می‌کنند، هر حادثه ای را به گونه ای پوشش دهند که به پای دین بنویسند و ظلم در حق انسانها را ناشی از فضا و جفای دینی تبلیغ کنند.
حال آنکه درهیچ دینی و مکتبی و هیچ میثاقی غربی و شرقی به اندازه دین اسلام، از حقوق انسان ها، حمایت و دفاع صورت نگرفته است. اصل حق حیات، اصل برابری، اصل کرامت انسانی، اصل آزادی و اصل مالکیت، اصول پنج گانه حقوق بشر در اسلام است. 

دین اسلام تمام برنامه زندگی و به منظور فراهم آوردن سعادت دنیوی و اخروی، به تمام ابعاد مادی و معنوی انسان توجه و اهتمام ویژه دارد و برتری و جامعیت آن نسبت به حقوق بشر نیز کاملا روشن است. زیرا، حقوق بشر مورد استناد داعیه داران دفاع از حقوق بشر با خاستگاه اومانیستی و سکولاریستی بوده و محصول معرفت محدود انسانی است که ناتوانی آن از شناخت خویش و نظام هستی، امر مجهولی نیست و به همین دلیل انسان نیازمند وحی است، تا از طریق خالق انسان به تعریف و تعیین حقوق واقعی نائل آید. 

نخستین حقی که قرآن کریم برای انسان بر شمرده حق حیات است. حیات انسان، به دو گونه حیات مادی و حیات معنوی است. طبق آموزه های قرآن سلب حق حیات معنوی به وسیله گمراه سازی صورت می‌گیرد، کسی که دیگران را گمراه کند، حیات معنوی او را از بین می برد و سعادت و کرامت را از او می گیرد.
سلب حق حیات مادی نیز با قتل تحقق می یابد. در دیدگاه قرآن این کار برابر با نابود سازی همه اعضای جامعه است. دین مقدس اسلام با چنین نگرشی برای حیات انسان‌ها ارزش والایی قائل و همه انسان ها را شایسته و برخوردار از حق حیات می داند، مگر به دلایلی نظیر تجاوز به جان و مال مردم که دین به منظور سالم سازی و مصئون سازی جامعه و اجرای عدالت،‌ متجاوز،مستلزم عقوبت و مجازات شناخته است. 

در تعریف دین از انسان، جنین نیز برخوردار از تعریف و حقوق انسان است و سقط آن ممنوع گردیده و نه تنها دیگر کشی که خود کشی یعنی سلب حق حیات از خود نیز ممنوع شده است.
از این‌رو، شکنجه و تعذیب و قتل انسان ها و رفتارهای مذموم و غیر مشروع از این دست را نه دین مجاز می‌داند و نه می‌توان به پای دین نوشت. تردستی ی که در عصر ما از سوی رسانه های مسلط انجام می‌شود این است که تلاش می‌کنند، تا اجحاف و تجاوز به حقوق دیگران را به نام دین در افکار عمومی تزریق کنند و با فریب آنان چهره تابناک دین را ترور نمایند. 

از این‌رو بایسته است که متفکران و صاحب نظران دینمدار ما در هرکسوت و مسندی که هستند، جرایمی که در جامعه اتفاق می‌افتد و آنچه را که مدعیان دفاع از حقوق بشر، به نام دین می نویسند، در خصوص بی‌ارتباطی آنها با دین، روشنگری کنند و سناریوی دامنه دار تخریب اندیشه دینی و اهداف عیان و نهان آنرا به افکار عمومی توضیح دهند. تا نسل فرهیخته و نوخاسته ما بدانند که پروژه سکولاریزاسیون و لائیک سازی که امروز با عناوین مختلف در حال پیگیری است، به هدف محروم سازی جوامع از آموزه های حیات بخش دین و تعقیب پروژه های استعماری است.

 



تاريخ : یک شنبه 19 آذر 1391برچسب:, | 10:30 | نویسنده : ف - م |
صفحه قبل 1 ... 7 8 9 10 11 ... 19 صفحه بعد
  • مستندها
  • مرکز فروش لینک