حجاب در عاشورا یکی از مهمترین پیام های این واقعه است که با استفاده از آن می توان حقانیت اسلام و عدم استفاده اسلام از زن به عنوان کالا را به اثبات رساند.
تدبیر امام حسین(ع) در حفظ امنیت اهلبیت و جلوگیری از تعرض دشمنان به آنها، کندن خندق در اطراف خیمه ها بود؛ حضرت دستور دادند چادرها و خیمهها را به هم نزدیک کنند و در اطراف آنان خندقی حفر کنند و در درون آن خاشاک، هیزم و نی بریزند تا هنگام شروع جنگ، خندق ها را مشتعل سازند و دشمن، تنها از یک طرف با آنها بجنگد.
به هر حال مسئله حفر خندق و یا وضع خاشاک در آن موقعیت بحرانی با تعداد نفرات کم،علاوه بر نشان دادن تاکتیک های نظامی حضرت اباعبدالله(ع)، نشانه دقت ایشان در حمایت از اهلبیت خویش بود.
مرحوم شیخ مفید در کتاب ارشاد مینویسد: حضرت اباعبدالله دستور دادند هیزم ها و نیها را از پشت خیمهها به درون خندقی که حفر شده بود، بریزند و آن را به آتش بکشند تا دشمن نتواند از پشت سر بیاید.
پیام عاشورا چی بود ؟
امام چرا رفت ؟ چرا جنگید ؟ چرا تسلیم نشد ؟ چرا شهید شد ؟
کسی شک نداره که پیام امام حسین علیه السلام و روز عاشورا مبارزه با ظلم و ظالمه ...
اما در همین کشور همسایه تمامی اعضای یک خانواده شیعه را می کشند و کودک خردسالش رو اعدام می کنند ولی تو قمه بر سر تروریستها که نه ، بر سر خودت میزنی ؟!
در مراسم عزاداری در افغانستان و پاکستان دست به کشتار شیعیان می زنند ، ولی تو هنوز هم داری بر سر خودت قمه میزنی !
در میانمار مسلمانان رو زنده زنده در آتش می سوزانند ولی در کمال آسایش تو هنوز هم به قمه زدن خودت مشغولی !
در فلسطین زن و کودک و پیر و جوان رو با هم به خاک و خون میکشند و تو مشغولی و باز هم به خیال باطل خودت داری ثواب میبری !
امام حسین علیه السلام و پیام مبارزه با ظلم و ظالم اون زنده ست ...
شمر و یزید 1300 سال پیش به درک واصل شدند ؛ کاش شمرهای امروزی رو دریابی ... وگرنه قمه ای که بدست خودمون بخواد بر سر خودمون فرود بیاد رو حتی سفیر انگلیس حاضره بیست هزارتاش رو بخره و به هیاتهای عزاداری هدیه بده و داده ( تاریخ رو بخونید )
افسوس که پیام امام حسین رو متوجه نشدیم ؛
نه ... بدتر از اون اینکه حتی برعکس متوجه شدیم ...
ﺳﺨﺖ ﺍﺳﺖ ﺣﺮﻓﺖ ﺭﺍ ﻧﻔﻬﻤﻨﺪ،
ﺳﺨﺖ ﺗﺮ ﺍﯾﻦ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺣﺮﻓﺖ ﺭﺍ ﺍﺷﺘﺒﺎﻫﯽ ﺑﻔﻬﻤﻨﺪ،
ﺣﺎﻻ ﻣﯿﻔﻬﻤﻢ، ﮐﻪ [ او ] ﭼﻪ ﺯﺟﺮﯼ ﻣﯿﮑﺸﺪ
ﻭﻗﺘﯽ ﺍﯾﻦ ﻫﻤﻪ ﺁﺩﻡ ﺣﺮﻓﺶ ﺭﺍ ﮐﻪ ﻧﻔﻬﻤﯿﺪﻩ ﺍﻧﺪ ﻫﯿﭻ،
ﺍﺷﺘﺒﺎﻫﯽ ﻫﻢ ﻓﻬﻤﯿﺪﻩ ﺍﻧﺪ ....
::. ﺩﮐﺘﺮ ﻋﻠﯽ ﺷﺮﯾﻌﺘﯽ .::
در باب اهمیت پاسداشت خون سیدالشهدا و اصحاب باوفایش و همچنین در نقش فضای مجازی و تأثیر آن بر دلها و مغزها، مطالب فراوانی است که تأکید و یادآوری آن در این مجال نمیگنجد؛ بنابراین، بدون مقدمه به سراغ اصل مطلب میرویم و به این نکته میپردازیم که وظیفه ما در اوضاع کنونی نسبت به بازتاب قیام امام حسین ـ علیهالسلام ـ در فضای سایبر چیست و آیا اساساٌ وضعیت موجود و حجم محتوای تولید شده درباره محرم و واقعه عاشورا در فضای وب تا چه میزان توانسته است نیاز مخاطب را در سراسر جهان برطرف کند؟
آیا حجم مطالب موجود در فضای سایبر تا چه اندازه با حجم تهاجماتی که علیه مبانی اعتقادی شیعیان در جریان است، تناسب دارد؟
و پرسش دیگر آن که آیا مبلغین شیعه اعم از خطبا، واعظین، مداحان و صاحبان سایتها و شبکههای اینترنتی تا چه میزان از ظرفیتها و پتانسیلهای موجود در فضای سایبر در راستای انتقال پیام عاشورا بهره بردهاند؟
طبیعی است که انتظار نداشته باشیم، همه پرسشهای مطرح در این نوشته، تمام و کمال پاسخ داده شود؛ به عبارت دیگر، طرح این پرسشها، پاسخهای روشنی دارد که به خودی خود، موضوع این نوشته است.
همان گونه که همه ما میبینیم، این روزها در همه شهرها و دورترین نقاط دنیا ـ که شیعیان در آنجا زندگی میکنند ـ مجالس وعظ و خطابه و مرثیهسرایی برای سالار شهیدان بر پا میشود و بنا به فراخور توانمندی و بضاعت علمی دستاندرکاران، بخشهایی از مبانی و فلسفه قیام عاشورا ـ که در واقع به نوعی اصول تغییر نیافته تشیع به شمار میآیند ـ مطرح و به طور طبیعی، حجم انبوهی از محتوا تولید میشود که شاید بتوان گفت، عصاره اندوختههای علمی هزاران نفر از علما و متفکرین در این روزهاست.
ولی با کمال دلتنگی و تأسف باید گفت، حجم بسیار ناچیزی از این مطالب به درون شبکه اینترنت راه مییابد و در اختیار جامعه جهانی قرار میگیرد، حال آن که ماهیت فضای سایبر، به گونهای است که هیچ کس نمیتواند از بارگذاری محتوا در آن جلوگیری کند و اگر تاکنون کاستی در این حوزه است ـ که قطعاً میبینیم ـ همه و همه نتیجه کمکاری و بیتوجهی و بعضاً ناآشنایی ما با روش بارگذاری محتوا در فضای مجازی است و تقریباً میتوان گفت هیچ ارتباطی با دشمن و صهیونیسم و آمریکای جنایتکار ندارد و این حقیقتی است که با همه تلخیاش باید آن را بپذیریم.
به عبارت روشنتر، فضای مجازی به یک سلاح برندهای تبدیل شده که به رغم میل پدیدآورندگان آن، دو لبه برنده دارد؛ یعنی کسانی که از سازوکار حاکم بر فضای مجازی اندک آگاهی دارند، به خوبی میدانند که اساساً فضای وب همچون هیولایی شده که هیچ کس در این دنیا، یارای کنترل صددرصد آن را ندارد و هر کس به هر میزان که با قواعد حاکم بر وب آشنایی بیشتری داشته باشد، میتواند سهم بیشتری از تولید محتوای موجود را از آن خود کند.
در این میان، شاید این توقع دور از منطق باشد که از یک روحانی و واعظ سالخورده و ناآشنا با علوم جدید مربوط به رایانه، بخواهیم تا یک سایت اینترنتی را راهاندازی و اداره کرده و هر روز مطالب جدیدی در آن بارگذاری کند، ولی قطعاً برای همه علما و طلاب جوان و همه دستاندرکاران هیأت مذهبی، تکلیف شرعی است که هر آن مطلبی که در این روزها و دیگر مناسبتهای مذهبی تولید میشود، به گونهای کاملاً مخاطب پسند و با بهرهمندی از تکنیکهای جدید، روی فضای وب بارگذاری کنند، چراکه امروزه دنیا در پی رسیدن به هزاران پرسش از حقیقت ادیان و فرق گوناگون مذهبی است؛ اما باید متأسفانه بگوییم به دلیل حجم کم مطالب تولید شده از سوی متفکرین شیعی در فضای وب، هر کس بخواهد درباره مبانی شیعه و حقیقت اسلام چیزی بداند، بیگمان با حجم انبوهی از مطالب روبهرو میشود که توسط فرقه ضاله وهابیت و برادران اهل تسنن تولید و یا حجم بسیاری از مطالب که توسط دستهای استکبار برای انحراف افکار عمومی تدارک دیده شده است.
و نکته پایانی این که آن دسته از کسانی که به زبانهای زنده دنیا تسلط دارند و یا این امکان برایشان فراهم است که درباره قیام اباعبدالله الحسین (ع) مطالبی به زبانهای گوناگون بنویسند، مسئولیتی بس سنگین و ارزشمند بر عهده دارند. امیدواریم هر یک از ما بتوانیم به وظیفه خود در قبال خون حضرت اباعبدالله الحسین و رساندن مظلومیت شیعیان در تاریخ گامی کارآمد برداریم.
آنگاه که حسین بن علی(ع)، آموزگار بزرگ شهادت، خطاب به یارانشان فرمودند: «انی لا اری الموت الا سعاده و لا الحیاه مع الظالمین الاهلاکت برما» مرگ را جز سعادت و خوشبختی نمی بینم و زندگانی با ستمگران را جز هلاتت و بدبختی نمی دانم. سبکی برای زیستن را بر محور عزت و آزادگی بنا نهادند که برای همیشه تاریخ، الهام بخش مجاهدان راه حق و مشتاقان آزادانه زیستن خواهد بود.
مروری بر آرمان ها و آموزه های مکتب حسینی ما را با حقایق و معارفی آشنا می سازد که می توان آنها را شعارهایی فراتاریخی دانست که تا به امروز در همه نهضت های حقیقت گرای تاریخی نشانه ای از آن را می توان یافت. تلاش برای احیای سنت رسول الله و ارزش های اسلامی، مبارزه با ظلم و تأکید بر حفظ عزت در برابر ستمگران، تنها بخشی از آرمان های ایشان است که تا به امروز درس آموز مبارزان راه حق قرار گرفته است.در صدر نهضت های بزرگ تاریخی که با تأسی از نهضت حسینی شکل گرفته اند، نهضت اسلامی ملت ایران قرار دارد که هم در مرحله شکل گیری و هم در مرحله آغاز مبارزه و هم در مرحله پیروزی و بعد از آن در مرحله تأسیس حکومت اسلامی به آموزه های حسینی توجه تام داشته است و امروز نیز در مرحله تثبیت و تداوم در دهه چهارم انقلاب اسلامی و همچنین در مرحله تشکیل دولت اسلامی به مکتب کربلا نیازمند است.
تلاش برای احیای ارزش های اسلامی، مهم ترین آرمان عاشورایی است که نظام اسلامی بر اساس آن بنا نهاده شده است. سنت هایی که در همه عرصه های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و حتی اقتصادی باید در جامعه اسلامی جاری و ساری باشد. از امر به معروف و نهی از منکر و اقامه نماز گرفته تا بسط و گسترش انصاف و برابری و عدالت و مبارزه با فقر و فساد و تبعیض آرمان برجسته دیگر نهضت حسین(ع) ظلم ستیزی و ایستادگی در برابر زیاده خواهان است که توجه و تقویت آن نیز به یکی دیگر از نیازهای امروز انقلاب ما تبدیل شده است. مسئله مبارزه با ظلم و جور را می توان هم در سیاست داخله و هم سیاست خارجه مورد توجه قرار داد. در سیاست داخله رعایت تمامی امور حکومت داری و حقوق عمومی و همچنین تلاش برای تقویت ارکان مردم سالاری دینی که بر حقوق و آزادی های ملت تأکید دارد، یکی از نشانه های تمسک به اباعبدالله(ع) خواهد بود.
در سیاست خارجی نیز روح ایستادگی و استقامت در برابر استکبار جهانی و استعمارگران زیاده خواه و تأکید بر شعار «نه شرقی نه غربی» و حمایت از مظلومان و مستضعفان عالم، آرمان هایی است که منشأ و مبدأ آن را باید در حرکت حسین بن علی(ع) جست وجو کرد. در جهانی که نظام سرمایه داری – صهیونیستی، در تلاش است تا همه مخالفان و منتقدان خود را به بردگی مدرن و تسلیم و وادادگی بکشاند، توجه به روح قیام امام حسین(ع) و عدم تسلیم در برابر فاسق و فاجر زمانه به خوبی می تواند مانیفست سیاست خارجه جمهوری اسلامی قرار گیرد.تقویت روحیه عزت حسینی یکی دیگر از نیازهای ملت ما در زمانه ای است که مستکبران عالم برای به ذلت کشاندن ملت ایران دست به دست هم شده اند. استکبار جهانی با تهدیدات نظامی، تشدید تحریم های همه جانبه اقتصادی و فشارهای سیاسی برای کشاندن مسئولان نظام اسلامی به پای میز مذاکره و تلاش برای کوتاه آمدن ملت ایران در مسئله حق بهره برداری از انرژی هسته ای، در تلاش است تا ملت ایران را از اوج عزت به حضیض ذلت بکشاند. در این میان، توجه به آنچه در سبک زندگی ارائه شده از سوی سیدالشهداء(ع) برجسته است، به خوبی می تواند بر حفظ عزت ملت ایران بیفزاید و مقوم ایمان و اراده ملت ایران در این مسیر پرخطر باشد، کلیدواژه هایی چون حریت و آزادگی، شجاعت، ایستادگی، غیرت، ایثار، از خودگذشتگی، وفای به عهد، صبر، توکل و رضا، مفاهیم ارزشمند سبک زندگی حسینی است که تمسک به آن، پیام آور عزت ملت ایران در این زمانه خواهد بود.
موارد مذکور تنها صفحه کوچکی از دفتر پر برگ حماسه حسینی است که بشریت امروز و ملت ایران بدان محتاج است و تکرار هرساله عزای اباعبدالله فرصتی است برای بازخوانی این دفتر عظیم تاریخی. نهضت کربلا حقیقتی کهنه، مانده در دوردست تاریخ نیست چراغ نورافشانی است که همچنان روشن کننده راه حقیقت پرستان و آزادیخواهان و عزت مداران است و تا زمانه «تشکیل دولت موعود حق» باقی خواهد ماند، تا آن زمان که وعده ظهور منتقم خون ثارالله سر رسد
براي حفظ هر جامعه از فساد و انحراف و سقوط، نظارت همگاني و در بعضي از موارد، نظارت گروهي اشخاص لازم و ضروري است تا افراد صالح بر آن چه بر جامعه مي گذارد، نظارت داشته باشند و جامعه و فرد را از «رفتن به سوي فساد و انحرافات» محفوظ نگاه دارند. بر اساس همين استدلال، از مهمترين و عظيم ترين فرايض و واجبات اسلامي امر به معروف و نهي از منکر است.
تحريمها فرصتي برای كسب موفقيت و پيروزي توسط جوانان نخبه اين مرز و بوم است.
دشمنان روز به روز خوار و ذلیلتر میشوند و تا زمانی که مردم جامعه ما پیرو ولایت فقیه باشند؛ دشمنان نمیتوانند خواستههای خود را بر ایران تحمیل کنند.مشکلات اقتصادی از جمله تحریم بیش از اینکه جامعه اسلامی ایران را درگیر خود کند؛ گریبان دشمنان ما را گرفته است.
تحریمها باعث میشود تا جوانان ما به فکر بیفتند و به خودکفایی در همه زمینهها برسند و در مقابل دشمنان ایستادگی کنند.جنگ ما با دشمن جنگ ارادههاست و باید به جوانان آموزش دهیم تا در مقابل دشمنان ضعف نشان ندهند.
راه دستيابي به موفقيت و شكست دشمنان آگاهي، بصيرت، افزايش علم و دانش، تكيه بر تواناييها و استعدادهاي داخلي، بهرهمندي از قدرتهاي مادي و معنوي و دشمن شناسي است.
در تمامي لايههاي مختلف اجتماع اعم از فرهنگي، سياسي، اجتماعي و حتي اقتصادي آثار جنگ نرم مشهود است و نشانه آن اين است كه دشمنان انقلاب و اسلام به جدّ، در صدد نفوذ و تأثيرگذاري فرهنگي و اعتقادي در بين مردم ايران اسلامي هستند.
سطوح تأثيرگذاري جنگ نرم هم متأسفانه متفاوت و مختلف است تا جايي كه غير از آحاد مردم، خواص نيز بعضاً تحت تأثير جملات فوق قرار گرفتهاند.
يكي از لايههاي مشهود اجتماعي تأثيرگذاري جنگ نرم دشمن، تغيير چهره اجتماع و حركت بر خلاف جريان انقلاب و دستورات شرع و اسلام عزيز است.
.: Weblog Themes By Pichak :.