هیچکس به اندازه بالشتم تنهاییم را درک نکرد...هیچکس .....حتی خدا پدر و فاطمه (ع)

 از سخنان و شيوه رفتار پيامبر اكرم‏ صلى الله عليه وآله با فاطمه زهراى مرضيه ‏(س) پى مى ‏بريم كه علاوه بر محبت فطرى پدر و فرزندى ، ملكات انسانى و فضايل معنوى ، ديندارى و پارسايى ام الائمه حضرت فاطمه‏ عليه السلام موجب اصلى جلالت و عظمت قدر آن بزرگوار نزد پدر بوده است. محدثان و مفسران قرآن در باب عظمت كفو ولايت و مصداق روشن : «انا اعطيناك الكوثر»، روايات متعددى نقل كرده ‏اند كه در اين جا به ذكر چند نمونه از تفسير روض الجنان (ابوالفتوح رازى) و تفسير كشف ‏الاسرار ميبدى اكتفا مى ‏شود:

 
1-حضرت فاطمه مادر امامان :
در خبر است كه رسول شبى به نزديك خديجه‏ عليه السلام بود و او سخن مى ‏گفت
يا خديجه با كى سخن مى ‏گويى ؟ گفت : اى رسول ‏الله با اين جنين كه در شكم دارم. رسول گفت:
رسول گفت : بشارت باد تو را كه جبرئيل مرا بشارت داد كه دختر است و مادر امامان است.


2-خانه فاطمه ‏عليهالسلام:
اتاقى گلين و كوچك، با معنويتى بى ‏كرانه است كه تجلي گاه نور الهى و مصداق بارز آيت قرآنى «فى بيوت اذن الله‏» است. يك روز رسول -عليه ‏السلام- اين آيه مى ‏خواند مردى برخاست و گفت : اين خانه ‏ها كدام است ؟ گفت : بيوت الانبياء ، خانه‏ هاي پيامبران. ابوبكر برخاست و گفت يا رسول ‏الله خانه فاطمه و على از اين جمله هست ؟
گفت: «خانه ايشان فاضلترين خانه‏ ها است» 1

 
3-محبت حضرت محمدصلى الله عليه و آله و اطاعت فاطمه ‏عليهالسلام:
علاقه و احترامى كه رسول ‏الله نسبت ‏به فاطمه عليه السلام اظهار مى ‏داشتند در تاريخ رابطه پدر و فرزندى بى ‏نظير است.
از جمله عادت ‏هاى پيامبر اكرم چنان بود كه در ابتدا و بازگشت از سفر به ديدار فاطمه ‏عليهالسلام مى ‏رفتند ، روزى پيامبر اكرم به ديدار فاطمه ‏عليهالسلام رفتند و آن روز بر در سراى گليمى خيبرى آويخته بود ، چون آن را ديدند ، بازگشتند ، فاطمه عليه السلام برخاست و به حجره رسول آمد و از سبب پرسيد ؟ حضرت فرمودند : «يا فاطمه من بر عادت آن‏جا آمدم و لكن در سراى تو بر رسم جباران ديدم پرده فروگذاشته بازگشتم.» فاطمه ‏عليه االسلام برفت پرده از در سراى دور كرد.2

 
4-فاطمه ‏عليه السلام و سجود پيامبر صلى الله عليه و آله:
در ابتداى دعوت پيامبر اكرم به اسلام كفار دندان مبارك حضرت را شكستند و خاك و پليدى بر او مى ‏ريختند و حضرتش را ساحر و كاهن و مجنون مى خواندند. در تفسير آيه مباركه «ان الذين يؤذون الله ورسوله‏» (سوره احزاب /57) از قول عبدالله مسعود نقل شده است كه گفت : «ديدم رسول خدا را در مسجدالحرام سر به سجود نهاده كه كافرى شكنبه شتر ميان دو كتف وى فروگذاشت رسول سر از زمين بر نداشت تا آن كه كه فاطمه زهرا عليهالسلام بيامد و آن را از كتف وى بينداخت.» 3

 
5-فاطمه زهراعليه السلام و اندوه پيامبر اكرم (ص):

آن روز كه جبرئيل آيه «ان جهنم لموعدهم اجمعين‏» (سوره حجر /43) را آورد حضرت اندوهناك شدند و بسيار گريستند و هيچ كس از صحابه جرأت نداشت كه از سر آن تاثر شديد جويا شود. عبدالرحمن عوف مى ‏دانست كه رسول خدا به ديدار فاطمه آسايش مى ‏يابد از حضرت فاطمه درخواست نمود تا از پيامبر اكرم سبب اين اندوه بزرگ را بپرسد.
پيامبر در جواب به فاطمه‏ عليه السلام فرمودند : چه پرسى از آنچه وهم و فهم هيچ كس بدان نرسد ؟
چون حضرت اشاره ‏اى به ابواب جهنم و چگونگى دركات دوزخ كردند «فاطمه ‏عليه ا لسلام بيفتاد و بيهوش شد، چون به هوش باز آمد گفت : «الويل الويل لمن دخل النار».4

 
6-فاطمه‏ عليهالسلام و نوازش يتيم:

روزى مهتر عالم يتيمى را ديدند كه كودكان او را سرزنش مى ‏كنند و او مى گريد و در خاك مى ‏غلتد ، چون حضرت سبب درماندگى او را پرسيدند. گفت : پدرم روز احد كشته شد ، خواهرم فرمان يافت و مادرم شوهر كرد. حضرت رسول گفتند:
« اى غلام اندوه مدار من كه محمدم پدر توام و فاطمه خواهر تو و عايشه مادر تو،آن گاه مصطفى دست وى گرفت و به خانه فاطمه برد و گفت : يا فاطمه‏ اين فرزند ماست و برادر تو ، فاطمه‏ عليه السلام برخاست و او را بنواخت و ‏خرما پيش وى بنهاد...»5

 
7-حجاب حضرت زهراعليه السلام:
پوشيدگى زن از ديد نامحرم يك فرمان قرآنى است. در گذشته براى بيان اين مفهوم خصوصا در فقه واژه «ستر»را به كار مى ‏بردند. 6

و در تفسير هم‏چنين مى ‏خوانيم:
در خبر است كه روزى رسول در حجره فاطمه -عليه االسلام- بود.
مردى نابيناى مادرزاد در بزد. رسول گفت : درآى ، او درآمد فاطمه ‏عليه السلام برخاست و در خانه رفت و تا او نرفت از خانه بيرون نيامد. رسول بر سبيل امتحان گفت : يا فاطمه چرا از او پنهان شدى و او چيزى نبيند ؟
گفت : يا رسول ‏الله اگراو مرا نبيند ، من او را بينم.
اليس الله تعالى قال : «و قل للمؤمنات يغضضن من ابصارهن ويحفظن فروجهن»7‏

 

:پي نوشت ها
1-الخزاعى النيشابورى، حسين بن على بن محمد بن احمد، روض ‏الجنان و روح الجنان فى تفسير القرآن به تصحيح محمد جعفر ياحقى، محمد مهدى ناصح، بيست جلد ، بنياد پژوهش هاى اسلامى، مشهد ، 1371 ، ج ‏14 ، ص152.
- 2 همان ، ج ‏17 ، ص‏265.
3- ابوالفضل رشيدالدين ميبدى ، كشف ‏الاسرار و عدة‏الابرار ، به اهتمام على ‏اصغر حكمت، ج‏8 ، ص‏87
4- همان ، ج ‏5 ، ص‏330.
5-همان ، ج ‏10 ، ص‏647.
6-شهيد مرتضى مطهرى ، مساله حجاب ، نشريه انجمن اسلامى پزشكان ، تهران، 1348، ص‏73.
-7الخزاعى النيشابورى، همان كتاب، ج‏14، ص‏ 124.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : چهار شنبه 11 ارديبهشت 1392برچسب:, | 9:13 | نویسنده : ف - م |
  • مستندها
  • مرکز فروش لینک